Dit waren de Excellence Awards Shopping & Retail 2018!

Dit waren de Excellence Awards Shopping & Retail 2018!

Op 11 oktober vond in Affligem de Excellence Awards Shopping & Retail plaats. Was u er niet bij of herbeleeft u deze feestelijke avond graag nog eens opnieuw? Dan bent u hier op het juiste adres!

Dat het een unieke editie zou worden, werd al snel duidelijk. Deze Excellence Awards werden namelijk voor het eerst samen georganiseerd door BLSC en RFB. Presentatrice Ilse De Vis nodigde daarom de respectievelijke voorzitters Filip De Bois en Koen Tengrootenhuysen uit op het podium. In hun geheel eigen stijl verwelkomden ze de talrijk aanwezige retail- en vastgoedprofessionals.

De toon was meteen gezet, en toen moesten de eerste prijzen nog uitgereikt worden…

 

Best Marketing Action: “The perfect Summer Job”

De collega’s van Wijnegem Shopping Center en Groep Hugo Ceusters kregen als eerste de eer om met een Excellence Award te pronken. Dat hadden ze te danken aan hun zomerse marketingactie “the perfect summer job”, een wedstrijd waarin ze op zoek gingen naar een jobstudent die de hele dag door mocht winkelen, outfits samenstellen en er vervolgens leuke foto’s of video’s van maken.

Winner best marketing action - wijnegem shopping center & group hugo ceusters

 

Een mooie illustratie van hoe een shopping center ook in 2018 de vinger aan de digitale pols kan blijven houden. Hun campagne leverde dan ook een ROI op om U tegen te zeggen. Proficiat!

 

Best Retailer: Rituals

Colora, Rituals, Ava. Dat waren de laatste drie winkelketens die kans maakten op de Excellence Award voor Beste Retailer. De uiteindelijke keuze lieten we over aan de aanwezigen in de zaal.

Rituals Beste Retailer 2018

 

Zij stemden massaal. Het slow-shopping concept van Rituals, met een duidelijke klemtoon op klantenservice, kon uiteindelijk de meeste stemmers overtuigen.

 

Best Retail Park: Shopping MZ

Service en experience waren begrippen die ook bij de bekendmaking van het beste Retail Park meerdere malen de revue passeerden.

Shopping MZ beste retail park

 

Eigenaar Redevco investeerde vorig jaar sterk in een verbeterde winkelbeleving van Shopping MZ, tot tevredenheid van klant én retailer. In hun dankwoord beloofden ze ook de komende jaren verder te blijven evalueren en innoveren. Wie weet met binnenkort een nieuwe Excellence Award als resultaat?

 

Best Shopping Center: Rive Gauche

Nog maar een jaar open en al meteen in de prijzen. Een knappe prestatie van Rive Gauche, het nieuwe shopping center in Charleroi.

Rive Gauche winnaar beste shopping center

 

De complimenten van jury-voorzitter en Britse toparchitect Derek Barker waren dan ook niet mis: “Rive Gauche is een state-of-the-art shopping center, dat voldoet aan alle eisen waarnaar de moderne consument verlangt”.

 

Career Achievement Award: Erwin Van Osta (Hubo)

Saving the best for last!…

Onze Career Achievement reiken we telkens uit aan iemand met een bijzondere verdienste binnen de retailsector. Die eer gaat dit jaar naar Erwin Van Osta, de CEO van DIY-keten Hubo.

 

“Dit was voor ons een eenvoudige keuze”, verklaarde Juryvoorzitster Eva Van Waes (Delhaize). “Erwin Van Osta is een rasechte ondernemer. Hij loodste Hubo vanuit een moeilijke positie naar een omzet van meer dan 650 miljoen, met 28 winkels en gesteund door meer dan 2000 enthousiaste werknemers.

Een vereerde Erwin Van Osta nam met plezier zijn Award in ontvangst. “Ik ben enorm trots en draag deze trofee graag op aan alle Hubo medewerkers. Gelukkig is dit wel een career- en geen lifetime achievement. Ik ben namelijk nog lang niet klaar met ondernemen!”

Erwin Van Osta Career Achievement

 

RFB en BLSC bedanken graag alle aanwezigen, sponsors, juryleden, genomineerden en winnaars voor hun bijdrage aan deze feestelijke avond. Graag tot een volgende keer!

Benieuwd naar de volledige fotoreportageBekijk ze hier.